Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

KURS FOTOGRAFIJE ZA MOBILNI TELEFON

Vikend kurs fotografije

       Kurs fotografije je namenjen svima koji bi koji vole da fotografišu sa mobilnim telefonom, koji bi želeli da nauče tehniku fotografisanja i korišćenja mogućnosti kamere mobilnog telefona i tehniku obrade fotografija na mobilnom telefonu. Polaznici će naučiti kako da zabeleže uspomene i razviju kreativnost koristeći kameru mobilnog telefona. Cilj kursa je da polaznici nauče da postignu najbolji rezultat u svakoj situaciji.

Metodi učenja obuhvataju savremen način rada: kroz kratku teoriju i istoriju, jednostavne demonstracije tehnika fotografisanja, video beam prezentacija fotografija ili programa za obradu fotografija, prezentacijama i jednostavnim primerima kako da se uradi određeni zadatak, kroz zabavan i jednostavan praktičan rad, korekcijom fotografija nastalih tokom praktičnog vežbanja na časovima i fotografija rađenim van škole.

Teme fotografisanja su: sve ono što nas okružuje i sve ono što je moguće snimiti sa mobilnim telefonom: - ljudi, portreti, ulična fotografija, dokumentarna fotografija, beleženje događaja, sport, životinje, kućni ljubimci, nebo, zalazak sunca, apstraktni motivi, makro fotografija biljaka ili detalja predmeta, hrana, piće, enterijer, pejzaž, ulica, portret.

Program predavanja:
- estetika - kompozicija kadra za portret i pejzaž, izbor motiva, izbor perspektive, izbor vidnog ugla objektiva i primena, panoramske fotografije, izbor svetla za teme fotografisanja, ugao svetla pod kojim pada i osvetljava motiv
- tehnika - fokus, podešavanje svetlne i kolorita fotografije
- izbor poze modela, pozadine
- obrada fotografija u aplikacijama za mobilni, photoshop 

Fond časova: 8 sati, 4 dvočasa - kurs traje 1 mesec, jednom nedeljno po 2 sata. Termini su po dogovoru.

Cena: 30 EUR u dinarskoj protiv vrednosti. Može da se plaća u ratama.

Oprema: Kurs je najbolje pohađati sa mobilnim telefonom ili tablet mobilnim uređajem. Poželjno je da smart uređaji, Android ili IOS..

Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat.

Grupe: Radi se u malim grupama do 16 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema starosnog ograničenja - namenjen je deci, odraslima, starijim osobama.

Predavač: Akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com), koji na sažet način predaje i prenosi znanja.


vikend kurs fotografije, Skola fotografije FKVSV

 


 

 

Prijava: Putem maila: skolafotografije.rs@gmail.com, ili preko telefona: 063 669 744, 021 531 568
Potrebno se prijaviti što ranije jer je broj polaznika ograničen kako bi smo održali kvalitet nastave.