STUDIJSKI KURS FOTOGRAFIJE

Naučite da radite fotografskom rasvetom i primenite posle i na terenu

Pogledajte detalje o studijskom kursu fotografije

Postavke svetla

Naučite mogućnosti koje pruža studijska fotografija. Naučite da postavite svetlo za fotografisanje portreta i fotografisanje hrane i pića.

Pogledate detaljnije o studijskom kursu fotografije

Stručni predavač

Učite studijski rad kroz sistematizovano gradivo kod akademskog fotografa Borisa Radivojkova i izgredite dobar temelj za budući rad. 

Pogledajte detaljnije o studijskom naprednom kursu fotogrrafije

Foto studio

Učite i radite sa raznovrsnom studijskom foto rasfetom, modifikatorima u najbolje opremljenom studiu u Novom Sadu, u centru grada.

Pogledajte detaljnije o kursu studijske fotografije

Radna atmosfera

Družite se i sarađujte sa drugim fotografima, razvijajte ideje i kreativnost, usavršavajte tehniku i stvarajte nove ideje za vaše fotografije

Pogledajte detaljnije o Studijskom naprednom kursu fotografije

Stock u studiu

Naučite da realizujete stock teme u fotografskom studiju i zaradite prodavajući iste fotografije još tokom kursa. Odplatite opremu ili kurs.

Radovi poalznika studijskog kursa fotografije

Galerija polaznika

Pogledajte galeriju radova polaznika studijskog kursa fotografije. Portret, predmet, koncepti, stock, modna, joga, muzičar, siluete. Više >>

Pogledajte detaljnije o Online kursu fotografije

Online rad

Pohađajte kurs i ako niste iz Novog Sada, ili Srbije. Celokupno gradivo se radi 1:1, uživo preko skype se održavaju časovi. Pogledajte detaljnije>>

Pogledajte detaljnije o Individualnom kursu/čas fotografije

Obrada fotorafija

Naučite obradu studijske fotografije u programima kao što su: Adobe Photoshop, Lightroom, Raw therapee, Gimp i drugi.

DETALJI ZA KURS


Cena kursa: 290 eura u grupi a 580 individualno,
u dinarskoj protiv vrednosti, u gotovini ili preko računa.
Fond časova: 22
Termini: mogu biti bilo kad, kada se grupa dogovori, najčešće u večernjim časovima a polaznici imaju mogućnost da sami biraju termine. 
Način pohađanja: u grupi, individualno i online. 
Polaznici: Radi se u malim grupama do 8 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta i pola, što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema starosnog ograničenja. 
Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat Škole fotografije Fokus. Može da se koristi za rad na kruzer brodovima.
Zaposlenje: Nakon završetka kursa polaznici mogu da se zaposle na brodu ili da počnu freelance da zarađuju kod nas ili da rade stock fotografiju.
Hobi fotografija: Hobi fotografi mogu da povećaju uživanje u fotorafisanju, a kreativni rad dovodi do poboljšanja kvaliteta življenja i ispunjenošću zadovoljstvom života.
Pogledajte radove polaznika: 2010 godine do 2019. godine, pogledajte na linku: "Galerija polaznika"
Potrebno predznanje: Za pohađanje ovog kursa neophodno je imati osnovno opšte fotografsko znanje, odnosno nivo znanja i iskustva polaznika koji su završili početni kurs.
Prijavite se:
Putem forme, telefona: 063 669 744, 021 531 568, ili  skolafotografije.rs@gmail.com
Potrebno se prijaviti što ranije jer je broj polaznika ograničen kako bi smo održali kvalitet nastave.

VIDEO PREZENTACIJA KURSA

Prezentacija rada online kursa
(U starom lokalu Škole fotografije Fokus)

DODATNE INFORMACIJE

Kurs pomaže da se usvoje kroz teoriju i praksu znanja o svetlosti koja se kasnije mogu koristiti i van studija. Poznavaoc postavke svetla nakon kursa može da prepozna tipove svetla i kada nije u studiju i da razume koje teme to svelo može da istake, ili ako nije adekvatno temi kako da ga modifikuje da dobije optimalno osvetljenje scene. Kurs je namenjen svima koji žele da se približe korak bliže profesionalnoj fotografiji, hobistima koji žele da bolje upoznaju kvalitete svetla i tako unaprede rad i uživanje u hobi fotografiji. Kurs pomaže polaznicima da nauče kako da koriste fotografiju za izražavanje vlastitih ideja, zapažanja, utisaka i stavova u komercijalnoj, stock fotografije i hobi fotografiji.


Studijska oprema - rasveta, modifikatori i drugi rekviziti koji se koriste na kursu koriste see samo u školi, i nije neophodna kupovina od strane polaznika za kurs.

Kurs je najbolje pohađati sa digitalnim DSLR aparatom, a polaznici koji nemaju adekvatnu opremu mogu da rade sa školskim poluprofesionalnim digitalnim DSLR fotoaparatom - Canon 1300d, 4000d, 200d, Nikon d90, objektivi, blicevi i prateća oprema koju obezbeđuje škola.

Termin: najčešće jenedeljom od 19-21h, a može biti iabran i drugi od strane polaznika koji formiraju grupu. Dogovor se vrši naprvom susretu prilikom upisa.

Radi se u malim grupama do 8 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja.

Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju razmišljanje i komponovanje svetla koje mogu da primene i izvan studija.

Predavač je akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti. Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predaje u okviru kursa koji traje samo 4 meseca. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografij i uglavnom se uče kroz iskustvo.
Pogledajte radove predavača: galerija-radovi-predavaca-br >>

Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat Škole fotografije Fokus.
Sertifikat se može koristiti za apliciranje za posao fotografa na kruzer preko okeanskim brodovima.

Fotografija može da bude hobi za uživanje i protiv stresa. bavljenje kreativnošću dovodi do pozitivnih rezultata u drugim oblastima kojima se polaznici bave. Školu je završilo više 5000 polaznika od 2009 do 2019 godine.

Hobi fotografi mogu da povećaju uživanje u fotorafisanju, kreativn rad dovodi do poboljšanja kvaliteta življenja i ispunjenošću i zadovoljstvom života.

Nakon završenog kurs polaznici će imati znanje o izboru opreme koja je najbolja za njihove afinitete, i moći će da naprave svoj foto studio. Moći će da koriste stečeno znanje da rade usluge fotografisanja dece, porodične portrete, venčanja u studiju, ali isto tako i stock fotografiju, hranu i druge teme. 

Besplatni saveti i konsultacije o izboru kursa kao i o kupovini i izboru foto opreme info: skolafotografije.rs@gmail.com / +381 63 669 744

Program: za Studijski kurs se sastoji od:
1. Uvod u studijski rad, definicija fotografskog studija, učenje o studijskim tipovima rasvete, topla i hladna rasveta, učenje o blic glavama: delovi, modifikatori, stativi i drugi dodaci. Učenje i praktičan rad određivanje korektne eksponiranosti snimka, učenje o tvrdom i mekom svetlu, i osnovnim pozicijama jednog svetla, rad sa kišobranom, direktno svetlo, sa usmerivačem. Rad sa modelom, portreti polaznika. Pravilno održavanje studijske opreme, obrada radova polaznika nastalim za vreme učenja i rada sa jednim svetlom.

2. Učenje o pozicijama više blic glava, rad sa 2, 3, 4, 5 i po potrebi i više blic glava, rad sa različitim foto pozadinama, učenje o stilovima svetla, highkey, low key, mixed key, učenje i praktičan rad o mekanom i tvrdom svetlu, rad sa modelom za portret, za temu za stock, za neke druge teme. Izgređivanje vlastitog stila i pristupa fotografisanju, kreativni uglovi i pristupi. Obrada fotografija kompleksnijeg svetla, na kopjuteru organizacija i arhiviranje fotografija. Istorijski osvrt i moderne fotografije sa tehničkog i estetskog aspekta.

3. Učenje o kompleksnim postavkama sa 4-5 svetla za stil high key, i low key, po potrebi mixed key, učenje i rad stock fotografije za prodaju putem stock agencija, teorija i praktičan rad na različtite teme sa modelima i sa predmetima, pravljenje plana i priprema snimanja za stock, organizovanje modela i izbor teme, učenje o fotografisanju hrane za prodaju na stock agencijama, obrada fotografije za stockm obrada raw fotografija, Photoshop i Lightroom.

4. Rad na samostalnim zadacima polaznika ili na stock temama, polaznici uče da sve samostalno postave i urade kompltan posao, fotografisanje hrane i pića, motiva koji imaju reflekse i učenje o artikulisanju refleksa - uklanjanje, dodavanje, i kakva vrsta refleksa je poželjna a kakva ne. Obrada snimaka.

Polaznici uče kako da fotografišu u fotografskom studiu: portret, grupni portret, reklamne fotografije, stock, primenjene fotografije, stock fotografije, fotografije para / venčanje, predmete, makro fotografiju, hranu i piće. Obrada istih tema u Photoshop/Lightroom je deo kursa. Polaznici uče napredne tehnike obrade fotografije, postprodukcija. Ovaj kurs je logična nadogradnja osnovna znanja ali istovremeno može biti značajan u daljem usmeravanju polaznika i otkrivanju njihovih afiniteta.

Način pohađanja: u grupi, individualno i online.
- U grupi se odnosi na uobičajeni način u grupi do 8 polaznika.
- Individualno se odnosi na individualan rad sa predavačem po istom programu samo u tom slučaju je moguće završiti u kraćem roku ili pak ima veći izbor termina jer se ne uklapa sa celom grupom.
- Online uživo u radu 1:1 sa predavačem preko skype, moguće je raditi pod uslovom da polaznik poseduje studijsku fotografsku opremu tako da može da realizuje zadatke koje dobije.
Online je najnovija mogućnost koja se odnosi na rad uživo preko skype sa predavačem, predviđen je da omogući pohađanje onima koji žive na udaljenim lokacijama ili drugim gradovima, pa čak i u drugim državama, tako da na ovaj način mogu da uče fotografiju.
Na svaki od ovih načina po završetku se dobija sertifikat o završenom kursu.

RASPORED PREDAVANJA:

Celina - I
1 Čas: Uvod u fotografski studio
2 Čas: Foto studio - 1 svetlo
3 Čas: Foto studio - modifikatori, pozadine, backlight, butterfly
4 Čas: Revizija i Editovanje fotografija
Celina - II
5 Čas: 2 svetla - teorija i praktičan na pravilnom postavljanju kompozicije 2 svetla
6 Čas: 3 svetla - teorija i praktičan na pravilnom postavljanju kompozicije 3 svetla
7 Čas: 4 svetla - teorija i praktičan na pravilnom postavljanju kompozicije 4 svetla
8 Čas: Revizija i Editovanje fotografija
Celina - III
9 Čas: High Key komepleksna postavka svetla
10 Čas: Low key kompleksna postavka svetla
11 Čas: Uvod u Stock fotografiju, obrada stock fotografije, primeri dobre prakse, diskusija...
12 Čas: Stock fotografija - Tema 1 (samostalne vežbe postavke svetla i rada sa modelima polaznika kursa)
Celina - IV
13 Čas: Stock fotografija - Tema 2 (samostalne vežbe postavke svetla i rada sa modelima polaznika kursa)
14 Čas: Stock fotografija - Tema 3 (samostalne vežbe postavke svetla i rada sa modelima polaznika kursa)
15 Čas: Fotografisanje Hrane / Predmeta
16 Čas: Obrada stock fotografija / predmeta
podela sertifikata

Prijavite se na kurs:

Lokacija: Novi Sad, Srbija

Adresa: Kralja Aleksnadra 12, Pariski magazin, sprat 2, lokal 43, NS

Phone: +381 63 669 744   /   Email: skolafotografije.rs@gmail.com