Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

KURS FOTO, VIDEO I AUDIO SNIMANJA

POMOĆU DSLR APARATA

 

pocetni kurs fotografije FKVSVpocetni kurs fotografije FKVSV - radna atmosferapocetni kurs fotografije u Nikole Pasica 34, Novi Sad

       Kurs foto, video i audio snimanja i obrade materijala je edukacija snimanja pomoću DSLR foto aparata. Kurs je namenjen onima koji već imaju znanja osnova fotografije, ili završen početni kurs fotografije koji žele da unaprede znanja, iskustva i veštine fotografisanja - kroz učenje o svim podešavanjima parametara kamere ili dslr fotoaparata, tehnici snimanja, obradu video snimka - u photoshop-u, iMovie, video pad editor, ili nekim drugim video editorima. Kurs je prilagođen onima koji koriste kameru ili DSLR aparat, ali takođe mogu da prate i oni koji još nemaju potrebnu opremu nego tek planiraju da je kupe, jer škola poseduje DSLR aparat Canon 600d, koji ima mogućnost za rad i učenje video snimanja. Polaznici mogu putem mail, da se besplatno konsultuju sa predavačima u vezi kupovine video opreme.

Lokacija: Posebna pogodnost održavanja kursa u galeriji FKVSV, jer se prostor nalazi u samom centru grada Novog Sada, u ulici Nikole Pašića 34, a dodatno galerija nudi mogućnost polaznicima da stalno prate najnovija kulturna dešavanja i izložbe fotografija.

Grupe: Radi se u malim grupama do 10 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja. Poželjno se prijaviti ranije jer je broj polaznika ograničen.

Metodi rada
: Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na času, na interesantan savremen način nauče i unaprede znanje i veštinu video snimanja.

Teme: Polaznici uče kako da snimaju fotografski timelapse, stop motion, video, i audio kao i obradu materijala za različite video snimke (tutorijale, reklame, video CV-je, svadbe, koncerte, filmove, intervjue, reportaže, porodične snimkei isl.), uče principe i načine snimanja, tehnološke baze.

Predavači:

Audio i video deo kursa predaje master snimanja i dizajna zvuka Željka Milošević (www.dizajnzvuka.artmreza.com/nastavnici), koja na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticala u proteklih 10 godina, kroz radno iskustvo i učenje na akademiji umetnosti.

Foto i video deo će predavati akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti.

Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predvači predaju u okviru kursa koji traje samo 4 meseca. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografiji i uglavnom se uče kroz iskustvo.

 

RASPORED PREDAVANJA:

Celina - I - Osnove video snimanja - dokumentarno video snimanje
1 Čas: Uvod u foto i video snimanje pomoću dslr, razlike između fotografije i video snimanja i podešavanje parametara - teorija (iso, blenda, ekspozicija, izbor objektiva, tehnika fokusiranja, izbor opreme)
2 Čas: Vežbamke video snimanje, sa stativa, iz ruke, osnova rada sa video rasvetom
3 Čas: Praktičan rad na zadatu temu
4 Čas: Video obrada i montaža
Celina - II - foto animiranje, video snimanje timelapse, slowmotion... - kreativno video snimanje
5 Čas: tehnika foto i video snimanja stop motion
6 Čas: tehnika foto i video snimanja timelapse
7 Čas: tehnika video snimanja i obrade Slowmotion
8 Čas: Obrada materijala
Celina - III - Celina - Snimanje integrisanim i eksternim mikrofonom
9 Čas: Vrste i načini snimanja
10 Čas: Snimanje sa eksternim mikrofonom, podešavanje parametara
11 Čas: Osnove editovanja zvuka u softveru teorija i praktičan rad
12 Čas: Dodavanje hard i foley zvuka i muzike
Celina - IV - Snimanje sudijskim mikrofonom
13 Čas: Karakteristike mikrofona, mikrofonska specifikacija
14 Čas: Snimanje studijskim mikrofonom
15 Čas: Obrada zvuka u softveru
16 Čas: Zvučni efekti i muzika, eksportovanje
Finalna revizija prethodnih radova i prezentacija radova na video beam, finalna revizija, dodela diploma
podela sertifikata



Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat FKVSV.

Saveti i konsultacije:
Besplatni saveti i konsultacije o izboru kursa kao i o kupovini i izboru foto opreme info: skolafotografije.rs@gmail.com / 063 669 744

Prijava: Putem telefona: 063 669 744, 021 531 568, ili preko maila: skolafotografije.rs@gmail.com
Potrebno se prijaviti što ranije jer je broj polaznika ograničen kako bi smo održali kvalitet nastave.