Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

O ŠKOLI FOTOGRAFIJE

skola fotografije FKVSV, Pocetni kurs fotografijeskola fotografije FKVSV, Pocetni kurs fotografijeskola fotografije FKVSV, Novi Sad, Napredni kurs fotografije

Škola fotografije Fokus (raniji naziv je bio "Škola fotografije FKVSV") je namenjena svima koji žele da uče kako da pravilno fotografišu, da prošire prethodna znanja, iskustva i veštine fotografisanja - kroz učenje o tehnici fotografisanja, podešavanjima parametara fotoaparata, obradi fotografije - photoshop, teoriju, istoriju i estetiku fotografije. Škola je za one koji žele da se bave fotografijom iz hobia, ali i onima koji žele da se ovim ozbiljno bave, da postnu profesionalni fotografi, da se bave stock fotografijom, da se kvalifikuju za fotografske poslove ili pak da upišu fotografsku akademiju. Na svim kursevima učenje se radi kroz teoriju i praktičan rad.

Kursevi su prilagođeni onima koji koriste DSLRprosumer i kompaktne digitalne foto aparate. Kurs je moguće pohađati i sa analognim foto aparatom a prvih mesec dana može da se raditi i mobilnim telefonom. Polaznici na početku kursa dobijaju sve potrebne informacije o kupovini fotografske opreme. Uvek je moguće konsultovati predavače u vezi izbora i kupovine opreme. Škola fotografije raspolaže aparatom za polaznike koji nemaju fotoaparat ili imaju ne adekvatan.

Radi se u malim grupama do 12 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja. Termini su najčešće u večernjim časovima, a postoji mogućnost i za prepodnevne termine a polaznici imaju mogućnost da sami biraju termine prilikom formiranja grupe. Po završetku kursa dobija se Diploma.

 

Diploma

Diploma o pohađanju kursa dobija se po završetku kursa. On govori o znanjima i veštinama koje ste stekli na kursu. Diplomu mogu polaznici da iskoristiti kao dopunu dokumenatacije prilikom konkurisanja za neki posao ili praksu.

Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju svoju veštinu fotografisanja. Škola je opremljena savremenom fotografskom opremom, wireless internetom, studijskom foto rasvetom, video beam projektorom, prostor je klimatizovan. 

 

 

Program

Program svih kurseva na različitim nivoima obrađuje fotografsku tehniku, tehnike obrade fotografije, istoriju, teoriju i estetiku fotografije. Za različite kurseve program je postavljen na stranici svakog kursa. Predavanja su bazirana na interaktivnom učenju, praktičnom radu, teoriji, konsultacijama, domaćim zadacima, obradi fotografije u photoshop-u i osnovama prezentacije rada. Predavanja vodi akademski fotograf Borisa Radivojkov (www.borisradivojkov.com)

 

 

 

Učenje na daljinu - On-line program

Da bi omogućili edukaciju onih koji ne žive Novom Sadu, ili iz nekih drugih razloga nisu u mogućnosti da dolaze na redovan način, napravljen je poseban on-line program - kurs / časovi, koji će biti održavani uživo preko skype uz direktnu i dvosmernu komunikaciju predavač-polaznik.

To znači da polaznici imaju mogućnost da prate predavanje koje se odigrama uživo u realnom vremenu, da prate na ekranu video i zvučni prenos, ali i da u bilo kom trenutku mogu da postavljaju pitanja, kominiciraju sa predavačem, da pokažu radove, dobiju komentar, konsultaciju ili da imaju diskusiju sa predavačem na određenu temu.

skola fotografije FKVSV, Pocetni kurs fotografijeskola fotografije FKVSV, Novi Sad, Napredni kurs fotografijeskola fotografije FKVSV, Pocetni kurs fotografije

Takođe kroz upotrebu različitih softwera polaznici imaju mogućnost da vide osim predavanja, ekran predavača, tako da u slučaju kada treba nešto da se pokaže recimo o photoshop ovaj način omogućava da bukvalno se vidi tačno o čemu se radi kao i na standardnim kursevima. Ponekada se koriste softweri koji daju mogućnost čak da polaznik proba ili pokaže nešto direktno na kompjuteru škole, tj predavača. Tako da na taj način dodatno se približavaju mogućnosti rada uživo.

Ovaj vid programa pruža:

  • online pokretanja unapred pripremljenih nastavnih sadržaja (tekst, test, linkovi, video i foto materijali i dr.)
  • online i offline pokretanja pripremljenog foto i video materijala
  • sistem za praćenja napredovanja polaznika
  • sistem za testiranje učenja polaznika

Po završetku kursa dobija se podjednako znanje kao i u standardnim kursevima i dobija se isti sertifikat.

Online je moguće pohađati početni kurs fotografije, početni kurs photoshop, napredni photoshop, online vikend kurs fotografije, online vikend kurs photoshop, i raditi individualno ili u maloj grupi.

Polaznici takođe mogu da rade individualno (1-1) sa predavačem, i tada postoji mogućnost da polaznici samo biraju program, odnosno da biraju predavanja koja žele da uče.

Radovi polaznika online kurseva:

Stevo Domazetovski fotografijaKlaudio Katelan, iz Kotora, Crna Gora
Radovi nastali tokom rada i učenja na online kursu fotografije | Pogledajte galeriju>>

Stevo Domazetovski fotografijaJela Radosavljević, iz Smederevske Palanke, Srbija
Radovi nastali tokom rada i učenja na online kursu fotografije | Pogledajte galeriju>>

Stevo Domazetovski fotografijaStevo Domazetovski, iz Sidneja, Australija
Radovi nastali tokom rada i učenja na online kursu fotografije | Pogledajte galeriju>>

Mihajlo Miljković fotografijaMihajlo Miljkovići, iz Leskovca, Srbija
Radovi nastali tokom rada i učenja na online kursu fotografije | Pogledajte galeriju>>


Više o online kursu>>

 

 

 

 

Termini Nastave

Večernji termini nastave fotografije radnim danima:

Termini nastave za kurseve koji se održavaju u prostorijama Škole fotografije Fokus, su uglavnom od 18-20h, 20-22h radnim danima, a vikendom tokom celog dana. Grupe biraju termine prilikom upisa a individualni termini mogu da budu dogovoreni u bilo koje vreme tokom celog radnog dana.

Prepodnevni termini nastave fotografije mogu da budu svaki radni dan od 09-17h.

Termini za online kursevi ili individualni časove mogu da budu u bilo koje vreme kada su slobodni termini. Radi informisanja o terminima najbolje je pitati konkretno mailom (skolafotografije.rs@gmail.com) ili telefonom (+381 63 669 744) za konkretne datume i vremena.

 

 

 

 

Video prezentacija Fotografskog Centra Fokus
( Škole fotografije Fokus )

 

Prezentacija održana u okviru manifestacije Noć umetničkih ateljea u Novom Sadu 2011. Učestvovali su polaznici škole, ali i slučajni posetioci manifestacije.