Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

Kurs kreativne umetniČke fotografije

 

kurs umetničke fotografije

 


       Kurs kreativne umetničke fotografije je namenjen fotografima koji već imaju zanje početnog i napredrednog kursa, odnosno oni koji su savladali fotografsku tehniku rukovanja aparatom, i korišćenje studijskog osvetljenja, a koji žele da unaprede umetničko izražavanje kroz fotografiju. Na ovom kursu će se učiti o umetnosti, teoriji umetničkog izražavanja, istoriji umetničke fotografije, o estetci fotografije, psihologiji umetničkog dela, kreativnoj i umetničkoj postprodukciji. Kurs je prilagođen onima koji koriste DSLR aparate mada može da se prati i sa prosumer aparatom. Ovaj kurs će doprineti razvoju sopstvenog stila fotografisanja. Kurs je moguće pohađati i sa analognim foto aparatom.

Teme: Polaznici uče kako da: izražavaju ideje, prestavljaju stavove kroz fotografiju, kako poboljšaju opažanje, estetiku fotografije i umetnosti, da analiziraju i razumeju umetnička dela i umetničku fotografiju, da kreiraju kreativnu fotografiju, kreativnu postprodukciju, kreativni tretman fotografije kroz photoshop i drugi software za editovanje fotografija, da rade apstratnu, eksperimentalnu, angažovanu umetničku fotografiji, da prepoznaju i ne naprave kič, budu informisani o zaštiti autorskih prava, zaštiti umetničkih fotografija, otkrivaju svoj stil, priprema za štampu i za internet.

Kurs obuhvata učenje kako da se fotogfišu sve najčešće teme koje mogu da budu interesovanje autorski orijentisanih fotografa koji planiraju da se bave nekim oblikom kreativne ili umetničke fotografije.

Termini: Termini su u večernjim časovima a polaznici imaju mogućnost da sami biraju termine.

Fond časova: 16 dvočasa - jednom nedeljno po 2 sata, i traje 4 meseca. Plaćanje je na mesečnom nivou - cena je 2500 din

Lokacija: Posebna pogodnost održavanja kursa u galeriji FKVSV, jer se prostor nalazi u samom centru grada Novog Sada, u ulici Nikole Pašića 34, a dodatno galerija nudi mogućnost polaznicima da stalno prate najnovija dešavanja i izložbe fotografija.

Grupe: Radi se u malim grupama do 10 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja.

Metodi rada
: Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, kroz video beam prezentacije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova. Ovi metodi omogućavaju da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju svoju znanja o fotografiji i veštinu fotografisanja.

Predavač: akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti. Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predaje u okviru kursa koji traje samo 4 meseca. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografij i uglavnom se uče kroz iskustvo.

Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat FKVSV.

Pogledajte radove polaznika: 2010-2012: