Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

Vikend KURS Photoshop

(obrade fotografije)

retus fotografija - photoshop

 

       Kurs je namenjen svim ljubiteljima fotografije koji žele da unaprede svoja znanja iz oblasti obrade fotografija kroz photoshop, da nauče da retuširaju stare fotografije da bi dobili lepe i kvalitetne fotografija.

Većina digitalnih foto aparata je prilično jednostavna za upotrebu, a njihova veličina nam omogućava da ih u svakoj prilici možemo poneti sa sobom. Međutim se dešava da nam fotografije ne uspeju iz različitih razloga – nepovoljnih svetlosnih uslova, nemogućnosti da poptuno umirimo ruku prilikom fotografisanja, ili jer nam možda neki detalj pokvari fotografiju. Ovakve omaške često se dešavaju fotografima amaterima ali ponekad i porfesionalnim fotografima. 

Kompjuterski program Photoshop nam daje mogućnost da fotografije preradimo kako bi istakli njene prednosti a sakrili nedostatke. Photoshop je program koji se upotrebljava za postprodukciju fotografija, retuširanje fotografija, a možete ga koristiti i za kreiranje novih fotografija od postojećih. Međutim, Photoshop nije tako jednostavan za upotrebu i kako bi ovladali mogućnostima programa, neophodno je da se posvetimo iščitavanju priručnika ili pohađanju kursa. Kvalitetni priručnici uglavnom koštaju mnogo, treba puno vremena da se prouče i korišćenjem istih prepušteni smo sebi samima. Vikend kurs Photoshop-a za samo dva dana, naučićete male trikove profesionalaca o tome kako da sami napravite lepe i kvalitetne fotografije.

Predavanja vodi akademski fotograf Borisa Radivojkov (www.borisradivojkov.com) od koga ćete naučiti osnovne tehnike foto retuširanja i postprodukcije fotografija kao i tehnike obrade fotografije, istoriju, teoriju i estetiku retuša fotografije. Predavanja će biti bazirana na praktičnom radu, teoriji, domaćim zadacima i osnovama prezentacije rada.

Poželjno je da polaznici ponesu svoj lap-top kompjuter, jer tako mogu diretno da vide na vlastitom kompjuteru kako se šta podešava, i koristi, ili u slučaju da nešto ne radi, da se na licu mesta reši problem. U slučaju da neko ne poseduje lap top - može da prati kurs.

Fond časova je 2 dvočasa - subotom od 18-20h, nedeljom od 18-20h / subotom 20-22h i nedeljom 20-22h
Cena je 2500 din.


Upis stalno otvoren! Moguće birati različite datume za termine.
Zainteresovani mogu se prijaviti putem sledećeg maila: borisradivojkov@yahoo.com / skolafotografije.rs@gmail.com ili na telefon
063 669 744 / 021 531 568.
Kontakt osoba Boris Radivojkov