Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

Kurs psihoanalize FOTOGRAFIJA

- FOTO ART TERAPIJA -

 

       Radionica foto psihoanalize predstavlja spoj analize fotografije i art psihološke analize. Učesnici dobiju mogućnost da bolje razumeju protumače fotografije, da analiziraju ono što su već fotografisali, da oktriju skrivena značenja, da razumeju poruke koje njihove već nastale fotografije nose, da dobiju nove ideje kako da napreduju u fotografiji i da počnu da rade na otkrivanju njihovog ličnog stila u fotografiji.

Da bi pohađali ovakav kurs potrebno je da imate na prvom mestu želju za dalji rad na sebi kao fotografu, da želite da bolje upoznavanje sebe i razumete značaj koji nose fotografije, da posedujete bilo koji model fotoaparata kako bi ''mentalno'' stvorene fotografije mogli da prenesete u realnost.

Postoji mogućnost individualnog rada ili rada u malim grupama (najviše 3 polaznika).

Rad je organizovan kroz  4 radionice u trajanju od 90 minuta, na sledeći način:
1. čas: Analiza značajnih fotografija (do 5) sa psihološkog aspekta, umetničkog i tehničkog nivoa
(za prvi čas potrebno je da ponesete fotografije koje ste sami napravili i koje su vam iz nekog razgloga značajne)
2. čas: Fotografisanje na ulici ili u prostoru (do 5) i analiza o značaju nastalih fotografija
(za drugi čas potrebno je da ponesete fotoaparat)
3. čas: Vođena fantazija u kreiranju umetničkih/ značajnih fotografija, crtež-skica fotografije, analiza nastele ''mentalne'' fotografije
4. čas: Kreiranje ''mentalne'' fotografije uz pomoć fotografa, objašnjenja o tehničkim mogućnostima stvaranja nastale fotografije i analiza poruke koju fotografija nosi.

Cena 1 časa je 1.000 dinara, cena celog programa je 3.000 dinara. Susreti se održavaju u FKVSV u Nikole Pašića 34, Novi Sad, Srbija.

Voditelji Foto psihoanalize su: Biljana Rašković Živković, psiholog i Boris Radivojkov fotograf.